Tiniest Footprint™ Logo
A green icon of the world

Woordenlijst Huggies® doekjes

Er worden een aantal technische termen gebruikt om babydoekjes, hun samenstelling en hun afbraak na gebruik te beschrijven. Om ze eenvoudiger uit te leggen, hebben we de volgende gids opgesteld. Er worden een aantal technische termen gebruikt om babydoekjes, hun samenstelling en hun afbraak na gebruik te beschrijven. Om ze eenvoudiger uit te leggen, hebben we de volgende gids opgesteld. Er worden een aantal technische termen gebruikt om babydoekjes, hun samenstelling en hun afbraak na gebruik te beschrijven. Om ze eenvoudiger uit te leggen, hebben we de volgende gids opgesteld.

Huidvriendelijke natuurlijke vezels

Wanneer we verwijzen naar de huidvriendelijke natuurlijke vezels in Huggies® babydoekjes, bedoelen we cellulosevezels van houtpulp, die vuil en irriterende stoffen zachtjes absorberen en van de tere babyhuid wegnemen.

Pulp

Pulp is cellulosevezels, meestal van hout. Dit is hetzelfde als wat voor toiletpapier wordt gebruikt. Alle houtpulp die we gebruiken, is afkomstig uit duurzaam beheerde bronnen.

Cellulose

Cellulose is de belangrijkste stof die wordt aangetroffen in de wanden van plantencellen. Het zorgt ervoor dat planten rechtop blijven staan en sterk zijn

Rayon

Rayon is een door de mens vervaardigde vezel uit geregenereerde plantaardige cellulose.

Spunlace

Spunlace is een methode voor het binden van vezels bij de vervaardiging van bepaalde doekjes. Er worden waterstralen onder hoge druk toegepast om een vlies van vezels op een bewegende transportband te spuiten, waardoor ze verstrengeld raken en er een niet-geweven stof wordt gevormd. De meeste babydoekjes die op deze manier worden vervaardigd, bevatten vooral plasticvezels, bijvoorbeeld van polypropyleen of polyester (PET).

Coform

Coform verwijst naar de manier waarop Huggies® babydoekjes zijn gemaakt: met 70% natuurlijke vezels (d.w.z. houtpulp) en 30% plastic. Of in het geval van Huggies® Extra Care-babydoekjes: 71% natuurlijke vezels en 29% plastic. De natuurlijke vezels geven onze doekjes hun zachtheid en de door de mens gemaakte vezels voegen daar stevigheid aan toe. Huggies® zijn de enige babydoekjes die op deze manier worden vervaardigd en we werken hard om ervoor te zorgen dat ze in 2025 (of eerder als we dat kunnen) geheel plasticvrij zijn.

Biologische afbreekbaarheid of biologisch afbreekbaar

De term biologische afbraak verwijst naar de chemische afbraak van materiaal door van nature voorkomende micro-organismen, zoals bacteriën, schimmels en algen. Wat overblijft is water, kooldioxide en/of methaan, organische materie (biomassa) en inerte of veilige anorganische verbindingen. Als wordt beweerd dat een product biologisch afbreekbaar is, is het belangrijk om de omgeving en het tijdsbestek te definiëren waarbinnen dit gebeurt.

Composteren

Composteren is een afvalverwerkingsproces dat wordt gebruikt om de werking te versnellen van de micro-organismen die biologische afbraak veroorzaken. Niet alle producten die als 'composteerbaar’ worden aangeduid, kunnen thuis worden gecomposteerd bij de temperatuur, bacteriën en schimmels die van nature voorkomen in keukenafval of tuincompost. Veel 'composteerbare' producten kunnen alleen worden gecomposteerd onder industriële omstandigheden waarbij de temperatuur, vochtigheid en micro-organismen zorgvuldig worden beheerst.

Oplossing/formulering

Wat natte doekjes ‘nat’ maakt, is een oplossing van water met een aantal andere ingrediënten. Zo bevatten Huggies® Pure Baby-doekjes 99% zuiver water. De formulering ervan verwijst naar de verschillende ingrediënten in de oplossing. Hiertoe behoren ingrediënten die de houdbaarheid verlengen en een efficiënte reiniging en huidbescherming bieden, plus andere huidverzorgingsingrediënten (bv. Aloë Vera, vitamine E, enz.).

Recyclebaar

Het maken van nieuwe producten van materialen of producten die verzameld en verwerkt kunnen worden en die anders als afval zouden worden weggegooid. We geven materialen een tweede leven.

Postindustriële gerecyclede (PIR) inhoud of pre-consumer gerecyclede inhoud

Een productsamenstelling die een bepaald percentage productieafvalmateriaal bevat dat is teruggewonnen uit een proces waarmee hetzelfde of een vergelijkbaar product wordt gegenereerd.

Post-consumer gerecyclede (PCR) inhoud

Nadat een materiaal of eindproduct zijn beoogde gebruiksdoel heeft gediend en wordt gescheiden van of teruggewonnen uit afval dat voor verwijdering is bestemd, wordt het als 'post-consumer' beschouwd. Nadat het zijn leven als consumentenartikel heeft voltooid, kan het als zodanig worden gerecycled.